متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1403/09/10 - 15:17
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 166
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

دکتر یاسمن مژده‌بخش مفرد: میکرو ذرات چندبخشی و قابلیت بارگذاری داروهای متنوع با نرخ رهایش کنترل‌شده تحولی نو در دارورسانی به وجود آورد

ژورنال کلاب گروه زیست مواد دارویی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تمرکز بر پیشرفت‌های علمی در حوزه زیست مواد دارویی، گامی مؤثر در تبیین اهمیت روش‌های نوین دارورسانی از جمله دستاوردهایی در زمینه طراحی و تولید میکرو ذرات چندبخشی و تأثیر آن‌ها در بهبود درمان‌های پزشکی به مخاطبین ارائه کرد.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده داروسازی، ژورنال کلاب گروه زیست مواد دارویی با عنوان "Development of multi-component drug delivery microcarriers using droplet-based microfluidics "(توسعه میکروذرات چندبخشی دارورسانی با استفاده از میکروسیالات مبتنی بر قطرات) ۲۲ آبان ۱۴۰۳ به ارائه دکتر یاسمن مژده بخش مفرد دستیار تخصصی گروه زیست مواد دارویی اختصاص یافت. 
 
چکیده ژورنال کلاب دکتر مژده‌بخش مفرد به شرح زیر است:
 
بررسی روش‌های نوین تولید میکرو ذرات چندبخشی  
میکرو ذرات چندبخشی به دلیل ساختار پیشرفته و خواص فیزیکی و شیمیایی قابل‌کنترل، امکان بارگذاری داروهای متنوع با انحلال‌پذیری و خواص متفاوت را فراهم می‌کنند. این ذرات که شامل ساختارهای جانوس و هسته - پوسته هستند، در درمان‌های ترکیبی و کنترل توالی رهایش داروها نقشی کلیدی ایفا می‌کنند. 
میکرو ذرات چندبخشی، به علت دارابودن خواص فیزیکی - شیمیایی متفاوت و ساختار کنترل‌پذیر، توانایی بارگذاری داروها با خواص و انحلال‌پذیری متفاوت را بدون اثرگذاری روی یکدیگر با نرخ رهایش متفاوت در یک حامل فراهم می‌کنند.
ویژگی‌های برجسته این میکرو ذرات عبارت‌اند از: 
امکان بارگذاری چند داروی متفاوت بدون تأثیر متقابل. 
قابلیت تنظیم نرخ رهایش به صورت پایدار، هوشمند (پاسخگو به محرک)، و هم‌زمان. 
کاهش پراکندگی در اندازه و شکل ذرات به‌منظور بهبود اثربخشی درمانی. 
 
روش‌های نوین تولید 
در تولید میکرو ذرات چندبخشی، روش‌های سنتی مانند پلیمریزاسیون به دلیل محدودیت در کنترل دقیق فرایند تولید، کارایی کمتری دارند. در مقابل، تولید قطرات مبتنی بر تراشه‌های میکروسیالاتی روشی نوین و قابل‌تکرار است که امکان ساخت قطرات یکنواخت و کنترل دقیق اندازه، ترکیب و ساختار ذرات را فراهم می‌کند. 
در این روش: 
هندسه میکروکانال‌ها، خواص فیزیکی فازها و ویژگی‌های سیال از عوامل تأثیرگذار بر فرآیند شکل‌گیری میکروذرات هستند. 
تقابل نیروهای سیالاتی منجر به تشکیل رژیم‌های مختلف تولید قطرات می‌شود که از طریق اعداد بدون بعد قابل تحلیل و پیش‌بینی است. 
 
کاربردها و آینده‌پژوهی 
این فناوری در درمان بیماری‌های پیچیده؛ مانند سرطان، دیابت و عفونت‌های مزمن پتانسیل بالایی دارد. تولید دقیق‌تر میکرو ذرات با این روش، امکان طراحی درمان‌های شخصی‌سازی‌شده و بهینه را فراهم می‌کند. 
 
 
این ژورنال کلاب، با تمرکز بر پیشرفت‌های علمی در حوزه زیست مواد دارویی، گامی مؤثر در تبیین اهمیت روش‌های نوین دارورسانی و تأثیر آن‌ها در بهبود درمان‌های پزشکی بود.
در این روش، سه پارامتر هندسه میکرو کانال، خواص فیزیکی فاز و مشخصه‌های سیال در شکل‌گیری و مشخصات میکرو ذرات اثرگذار هستند. بعلاوه، تقابل بین نیروهای سیالاتی که منجر به شکل‌گیری رژیم‌های مختلف تشکیل قطرات می‌شود از طریق اعداد بدون بعد قابل‌بررسی است.
 
 
 
 
 
 
  • گروه خبری : زیست مواد دارویی,ژورنال کلاب
  • کد خبر : 285428
محبوبه بهلولی
تهیه کننده:

محبوبه بهلولی

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه